Young Solar Challenge Terneuzen 2024

Afgelopen weekend hebben we deelgenomen aan een race van de YoungSolarChallenge in Terneuzen. Samen met onze concullega’s van de A Klasse waren we aanwezig om de jeugd van de Young Solar Challenge kennis te laten maken met onze techniek en manier van racen.

De eerste dag begon met een Tons Race. Helaas moesten we al snel stoppen vanwege een probleem met de koeling. Nadat dit probleem was opgelost, hebben we nog twee rondes kunnen varen en zijn we als derde geëindigd in dit onderdeel. De boot was nu weer helemaal in orde voor de sprint, waarbij we twee keer een kort parcours moesten afleggen. De snelste tijd van deze twee ronden bepaalde de uitslag. Op dit onderdeel zijn we als tweede geëindigd.

De tweede dag begon met een Time Trial, waarin we 17 kilometer moesten afleggen binnen een maximale tijd van 45 minuten. Dankzij optimaal gebruik van de draagvleugels hebben we de 17 kilometer ruim binnen de tijd afgelegd en daarmee de tweede plaats behaald. Vervolgens hadden we wederom een sprintonderdeel, ditmaal met een iets langer parcours dan de vorige dag. We konden slechts één van de twee ronden voltooien vanwege een probleem met de aandrijving. Desondanks hebben we de snelste tijd neergezet en de eerste plaats behaald in de sprint van dag twee. Het probleem met de aandrijving was snel opgelost door een andere aandrijving te monteren, wat ook de bedoeling was voor het laatste raceonderdeel, de Match Race. Hier moesten we twee keer een parcours afleggen waarbij snelheid en behendigheid belangrijk waren. Ook hier waren we onze concurrentie te snel af en behaalden we de eerste plaats.

Overall zijn we op de tweede plek geëindigd. We willen graag de Young Solar Challenge bedanken voor de geweldige organisatie en hun gastvrijheid.

© WhisperPower Solar Team 2024
Ontwikkeld door Lef Creative