NK GroenLeven Zonnebootrace 2024

Op 10 en 11 mei vond de 10e editie van NK GroenLeven Zonnebootrace plaats. En ook dit jaar was dit weer een bijzonder succes met veel zon!

Vrijdag 10 mei zijn we begonnen met het varen van de langeafstandsrace. Hierbij moesten we 52km varen in de wateren rond om Akkrum. Gedurende de race werd het steeds zonniger waardoor we steeds iets sneller konden gaan varen. Uiteindelijk hebben we de afstand van 52km afgelegd in 3uur 15 minuten en 12 seconden. Het lag erg dicht bij elkaar en uiteindelijk zijn we 4e geworden op dit onderdeel.

Dag twee bestond uit een endurance en een sprint. Tijdens de endurance van 1 uur hebben we 10 ronden afgelegd. Echter werd de race vroegtijdig stilgelegd door een rode vlag situatie. Gelukkig kwam de piloot van het desbetreffende team er met de schrik vanaf en was iedereen in orde. Door de rode vlag is de uitslag genomen van een ronde eerder en zij we hierbij als 2e geëindigd. Het laatste onderdeel was de sprint. Hierbij hebben we de 400m afgelegd in 38,47 seconden waarmee we op dit onderdeel ook de 2e plek hebben weten te bemachtigen.

In het algemeen klassement hebben we hiermee de 2e plek behaald en daardoor weer een mooie prijs mee terug naar Drachten mogen nemen.

© WhisperPower Solar Team 2024
Ontwikkeld door Lef Creative