Solar Boat meet-up Sneekermeer

Eind september waren we aanwezig bij de Solar Boat meet-up in Sneek op het Sneekermeer. Dit is een dag waarbij alle Solar Boat teams zijn uitgenodigd om een dag lekker te racen en met elkaar in gesprek te komen. Voor ons was dit het prefecte moment om de boot te testen op draagvleugels in een race situatie en data te verzamelen. Ons doel was dan ook om beide race onderdelen, enudrance en sprint, op draagvleugels te gaan varen om ervaring op te doen voor piloot en strategie team.

Tijdens de endurance hebben we vooral gemerkt dat vliegen op draagvleugels met de huidige configuratie lastig is met harde wind en dat we nog wat terrein te winnen hebben op het gebied van weerstand in het water. Ondanks de harde wind hebben we toch een mooie tweede plaats behaald op de endurance.

Tijdens de sprint kwamen we achter een zwak punt van het taster systeem van de voorvleugels. Het afbreken van een boutje zorgde ervoor dat een kant van de boot hard in het water dook en dat we vervolgens stil kwamen te liggen. Echter kon de piloot de boot op eigen kracht weer binnen brengen en konden we het onderdeel snel vervangen om een tweede sprint poging te kunnen doen. Met de tweede poging zijn we op de sprint tweede geworden 2 seconden achter Sunflare Solar Team op de eerste positie.

Ondanks dat het een vriendschappelijke race was zonder prijzen zijn we zeer tevreden met de resultaten en de betrouwbaarheid.

© WhisperPower Solar Team 2024
Ontwikkeld door Lef Creative